![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam rejestracje i logowanie w php na sesjach. Jest już napisana edycja profilu do tego dopisałem że pokazuje użytkownikowi jego dane, i liste zarejestrowanych. Zastanawiam się jak napisac funkcje która pozwoliła by innym useron na przeglądanie kogoś profilu. Podejrzewam też że sam nic nie wymyślę z moim poziomem PHP. Ale chce sie nauczyć dla tego proszę o wytłumaczenie jak takie coś zrobić, a nie pisanie za mnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dziękuję za pomoc
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 437 Pomógł: 42 Dołączył: 16.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tworzysz plik profile.php i dopisujesz w adresie zmienną user_id czyli profile.php?user_id=1
i w pliku profile.php sprawdzasz czy istnieje zmienna $_GET['user_id'] i czy jest liczbą. Jeżeli tak to pobierasz do tablicy dane wszystkie usera o danym id. potem sprawdzasz czy tablica nie jest pusta - jak nie jest to dajesz info o profilu. Teraz zauwazylem ze chciales tylko opis a ja juz napisalem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował sebekzosw 8.07.2010, 04:29:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 02:35 |