![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczałem pisać książkę(tak, tak związaną z PHP), mam już kilkadziesiąt stron i wysłałem przykładowy rozdział do Helionu. Powinni mi odpowiedzieć niebawem co i jak. Zastanawiam się jednak czy Helion to najlepsza opcja. W zasadzie to wydawcą może być nawet i mój współlokator prowadzący własną firmę(jedną już książkę wydał) jednak zależy mi na zapleczu marketingowym, dobrej dystrybucji etc.
1. Znacie inne dobre wydawnictwa? Nie podano mi konkretnych danych w kwestii rozliczania się(te są chyba tajne oraz indywidualne dla każdej pozycji). Wiem, że będę otrzymywał tantiemy od każdej sprzedanej pozycji. 2. Jaki procent waszym zdaniem jest ludzki. Ja rozumiem, że nie dostanę dużo ale ile(mniej więcej) waszym zdaniem powinienem zgarnąć złotych od każdego egzemplarza? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@SHiP trzymam kciuki. Również chętnie kupie i przeczytam książkę.
Jak już wcześniej było powiedziane uważaj żeby nie zniknęła ona pośród innych pozycji tego typu. Na pewno czytałeś podobne książki i wiesz co jest w nich nie tak, jak pokazał niedawno temat o książce pana Gajdaw -a, blog każdy zna a książka spotkała się z krytyką ze strony odbiorców. Proponuje Ci żebyś założył temat w którym będą ludzie pisali jakie informacje i w jakiej formie powinny się w niej znaleźć. Tak tylko jako OT dodam że, w jednym z postów twojego autorstwa przeczytałem że nie kręci Cię php, więc w pierwszej chwili pomyślałem OCB. Też jestem zdania że bardziej do ciebie i twoich zdolności pasuje temat HTML5 / CANVAS/ JS. Pamiętaj że jak wydasz książkę to na spotkaniu forum będziesz je podpisywał (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wywiady, wizyty w zakładach pracy itp (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 13:13 |