![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Sesja się skończyła i postanowiłem nauczyć się, po PHP, języka programowania który umożliwi mi tworzenie aplikacji desktopowych. Jednak ciężki mam wybór.. Zastanawiałem się nad: 1. C++ / C# 2. Python Często klienci chcieliby aplikacji, która umożliwi im np. dodanie produktu do sklepu - żeby nie musieli korzystać z przeglądarki. Co polecacie? Jakiś łatwy język, gdzie znalazłbym ładne i przejrzyste GUI (edytor). Ewentualnie Ruby - ale czy umożliwia on pisanie aplikacji desktopowych? Ostatnio gdy ma się na myśli Ruby to przychodzi do głowy od razu RoR.. Odrzuciłem Javę, ponieważ miałem na studiach i jakoś mi nie podszedł ten język.. może kiedyś (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Chodzi mi też o rozwiązanie w miarę przyszłościowe - dlatego tutaj chyba lepiej wybrać Pythona (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dlatego głównie zastanawiam się nad C++ a Pythonem. Liczę na konkretne posty (argumenty za i przeciw), lekki flame war (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam, Marcin. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix
Zacytuje to co napisałem wcześniej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cytat Jak to pisali na bashu tongue.gif Argumentacja, że Java jest świetna bo jest wieloplatformowa to jak mówienie że seks analny jest najlepszy bo się sprawdza u obu płci. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale patrzcie, z drugiej strony na komórki teraz jest albo symbian albo Java albo iOS. Z czego chyba każdy symbian ma emulator Javy. Dlatego, napisanie programu w Java Me da nam większą bazę osób które mogą z programiku korzystać, tylko że Symbian ma ogólnie lepszą wydajność i elastyczność, mi np. w SE k750i moja gra śmigała, a w SE Yari coś mam nie tak z połączeniem. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował bim2 7.07.2010, 13:29:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:30 |