![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zaczałem pisać książkę(tak, tak związaną z PHP), mam już kilkadziesiąt stron i wysłałem przykładowy rozdział do Helionu. Powinni mi odpowiedzieć niebawem co i jak. Zastanawiam się jednak czy Helion to najlepsza opcja. W zasadzie to wydawcą może być nawet i mój współlokator prowadzący własną firmę(jedną już książkę wydał) jednak zależy mi na zapleczu marketingowym, dobrej dystrybucji etc.
1. Znacie inne dobre wydawnictwa? Nie podano mi konkretnych danych w kwestii rozliczania się(te są chyba tajne oraz indywidualne dla każdej pozycji). Wiem, że będę otrzymywał tantiemy od każdej sprzedanej pozycji. 2. Jaki procent waszym zdaniem jest ludzki. Ja rozumiem, że nie dostanę dużo ale ile(mniej więcej) waszym zdaniem powinienem zgarnąć złotych od każdego egzemplarza? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 38 Dołączył: 24.02.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ja dodam na zachętę : ), że z chęcią przeczytam (i kupię!) jak będzie wnikliwa i w przystępnej cenie (chociaż drugi warunek da się wybaczyć w przeciwieństwie do pierwszego).
Pozdrawiam i trzymam kciuki za przyszły bestseller. Ps. Tak z ciekawości... ciekawe czy można wydać książkę i oddać ją jednocześnie jako pracę magisterską (lub inną) na studiach. Ps2. A co do trafności w rynek to pamiętajcie nie tylko o starych wyjadaczach, ale także o młodych wannabe hackerach ; ) Ten post edytował Fantazyn 6.07.2010, 12:54:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:16 |