![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznę od początku. Niedawno rozpocząłem swoja przygodę z PHP i język sprawa mi sporo problemu. Jestem w trakcje tworzenia strony www z elementami PHP. Struktura strony wygląda następująco menu poziome wraz z grafiką znajdującą się po prawej stronie jest statyczne natomiast treść znajdująca się po lewej dynamiczna. Problem ten rozwiązałem za pomocą instrukcji include_once(), jednak nie na tym problem polega jedna z podstron kontakt.php posiada następujący kod:
natomiast skrypt odpowiedzialny za wysyłanie wygląda następująco:
W takim wypadku formularz działa, wysyła maila odraz w miejscu formularza wyświetlany jest komunikat dziękujący za wysłanie maila. W momencie gry zamiast fragmentu napisanego w html użyć echo nie wyświetla mi się podziękowanie. I nie bardzo wiem dlaczego ;/ Chciałem również dokonać sprawdzenia dwóch pól imię i temat napisałem taki kawałek kodu:
po wrzuceniu tego kodu na serwer ani nie wyświetla się żaden komunikat anie mail nie zostaje wysłany. Tematy na formum przeglądałem jednak nie znalazłem odp na mój problem - być może źle szukałem . Ten post edytował MatBlo 2.06.2010, 10:57:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 9 Dołączył: 20.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa bo sprawdzałem ;] PS. Połaczyłem ci wszystkie komunikaty w jednej zmiennej ale chyba dasz sobie rade zmienić je na pojedyńcze ![]() Ten post edytował Ruio 6.07.2010, 12:43:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.06.2025 - 15:31 |