![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na komary oprócz puszki w spreyu (OFF itd.) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Z tego co zauważyłem to określone zapachy odstraszają komary i ogólnie część owadów. Spróbujcie lawendy i wanilii, ale czytałem, że działają także goździki, mięta, cytronela i cedr (wszystkie naturalne zapachy oczywiście). Gdy wrócę do domu podam co obecnie za preparat stosuję u córki rocznej. Ja należe do kategorii twardzieli, co komara zabiją, ale potrafią się nie drapać gdy swędzi przez naprawdę długi czas. Co do już ugryzionych miejsc to także polecam fenistil, ale gdy go nie mam akurat to stosuję wspomniany przez cysiaczka zwyczajny ocet. Tyle, że po polaniu przez jakiś czas swędzi jeszcze i te kilka minut trzeba dać sobie na wstrzymanie zanim przejdzie. Siatki w oknach na ramce rozciągnięte mam, ale prawda jest taka, że owady dostaną się innymi szparami. A to wyjdziesz śmieci wyrzucić i wlecą przez na moment otwarte drzwi, a to siądą Ci gdzieś na koszulce i nie zauważysz, a to do siatki z zakupami wlecą i pozamiatane.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:54 |