![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na komary oprócz puszki w spreyu (OFF itd.) ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Komary są ok, to komarzyce kąsają. :-) Czytałem o wielu sposobach zwalczania lub odstraszania komarzyc. Mam z tym szczególny problem. Jak gdzieś na ognisku siedzi 10 osób w tym ja i postawisz komarzyce gdzieś obok, to ona zawsze wyssa mnie. Testowałem kilka metod i najlepiej działa OFF, miałem też kiedyś taki odstraszasz dzwiękowy - chyba dodawali to do bolsa kilka lat temu - nie działało wcale. Poniżej metody, których nie testowałem, a ponoć działają: 1. Jedz codziennie witamine B1 2. Przestań jeść banany - ponoć podczas trawienia bananów wydzielamy troche inny zapach który przyciąga komary. 3. Użyj alkoholu poł na pół wymieszaneko z olejkiem do masazu Avon Skin-So-Soft. 4. Posadź w miejscu gdzie nie chcesz mieć komarzyc Aksamitki. Zapach tych kwiatów ponoć odstrasza komary. 5. Słyszałem jeszcze kiedyś coś o świeżej vanilii, ale dokładnie nie wiem o co w tym chodziło. =] 6. Możesz też załatwić sobie, żabe i postawić ją na oknie. =] -- J. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 03:39 |