|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Otóż, chcę zrobić dynamiczny kalendarz na stronę. Zrobiłem już wyświetlanie dni tygodnia w zależności od miesiąca i roku, a teraz chcę zrobić przechodzenie do poprzedniego i następnego miesiąca. Struktura wygląda tak, że kalendarz jest wyświetlany za pomocą funkcji PHP która ma 2 argumenty: miesiąc i rok. Wymyśliłem sobie, że aby przejść do następnego miesiąca po prostu zmienie argument tej funkcji PHP i teraz potrzebuję podpowiedzi: jak wywołać jeszcze raz funkcję PHP z innym argumentem bez odświeżania strony? Wiem, że trzeb zahaczyć o AJAXA bądź też JS, ale nie wiem co i gdzie konkretnie.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
jakbyś poczytal o podstawach ajaxa to bys wiedział..
miej sobie plik kalendarz.php którzy z GETa miesiac, rok rysuje kalendarz, potem zainwestuj w jquery i zrob:
|
|
|
|
Zaszczyk [JavaScript][PHP][AJAX] Wywołanie funkcji PHP za pomocą AJAXA 3.07.2010, 00:51:11
thek Pytanie... Po co? Zobacz w jquery datepicker i zas... 3.07.2010, 12:23:16
Zaszczyk No ciekawe rozwiązanie, ale jestem uparty i chciał... 3.07.2010, 15:13:55 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 16:22 |