![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 9 Dołączył: 9.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, piszę struktualnie i wiele słyszałem, że OOP jest wiele lepsze...
1. Czy możecie podać jakieś konkretne przykłady w czym? 2. Czy gdy używam "function xx()" to też jest jakaś część OOP? 3. Czy wszystko można rozpisać obiektowo? Nie dotyczące programowania obiektowego. Wstęp do pytania 1: Ostatnio widziałem coś podobnego do tego:
1. Co oznacza ten zapis? Ten post edytował mayu11 2.07.2010, 20:34:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przepraszam za offtopa, ale wygląda mi to nieco bezsensownie. Albo jedno albo drugie, po co łączyć oba ze sobą? Nie pytaj mnie tylko autora kodu, który widział autor wątku. (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Można zapisać jako:
Jednak pod względem składni jest to zapis jak najbardziej poprawny, chociaż jakiegoś konkretnego, logicznego przypadku użycia dla czegoś takiego też nie potrafię znaleźć. Cytat Nie tak wygląda ten zapis. To wygląda tak: A guzik prawda. Ten operator nie ma kompletnie nic wspólnego z echo czy jakąkolwiek inną instrukcją języka. Ten post edytował Crozin 2.07.2010, 20:53:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A guzik prawda. Ten operator nie ma kompletnie nic wspólnego z echo czy jakąkolwiek inną instrukcją języka. Zgadza się, to był tylko przykład, tylko bardziej sensowny niż ten z if() (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Aha, przepraszam jeżeli to pytanie odebrałeś personalnie, wiem że nie Ty wymyśliłeś tą treść i wyraziłem tylko swoje zdziwienie. Dziękuję za odpowiedzi, czytałem wiele artykułów na temat OOP, jednak troszkę mnie to przeraża (...) Nowy projekt 'Zarny' zacznę strukturalnie. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Bez sensu, lepiej poświęcić trochę czasu teraz na zrozumienie o co w tym chodzi niż potem poświęcić 4x więcej czasu na próby przerabiania proceduralnego kodu. Naprawdę (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Poszukaj po prostu lepszych artykułów :]. Aha, no i oczywiście pytaj jeśli nie rozumiesz, tylko raczej w dziale "Przedszkole" bo tu mogą Cię zjechać za zbyt proste pytania. Ten post edytował Mikz 2.07.2010, 21:00:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 19:38 |