![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpmyadmin wyświetla mi następujący warunek #1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`pozycja_w_google/google`, CONSTRAINT `strony www_ID_fk` FOREIGN KEY (`ID`) REFERENCES `strony www` (`ID`))
Mam dwie tabele jedną z kluczem obcym kod php wstawia mi dane do tylko jednej tabeli do drugiej tabeli z tym kluczem obcym dane nie są wstawiane natomiast wstawienie polecenia insert into do okienka sql w phpmyadminie pokazuje mi warunek ten co u góry. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pierwsza tabela | ID | STRONY WWW | SLOWA FRAZY | - ID klucz główny auto_incerement int
druga tabela | LP | ID | SERWERY GOOGLE | STRONY WWW | SLOWA FRAZY | DATA | POZYCJA W GOOGLE | - LP - klucz główny ID - klucz obcy a oto zapytania sql foreach($slowa as $wyniki) { $pozycja_w_google = $pozycja_strony->getPosition($wyniki, $url); $zapytanie = "INSERT INTO `pozycja_w_google`.`strony www` (`STRONY WWW` , `SLOWA I FRAZY`) VALUES ('".$url."', '".$wyniki."')"; mysql_query($zapytanie); print "<!-- Zapytanie; $zapytanie -->"; $zapytanie1 = "INSERT INTO `pozycja_w_google`.`google` (`SERWERY GOOGLE`,`STRONY WWW` , `SLOWA FRAZY`,`DATA`, `POZYCJA W GOOGLE`) VALUES ('google.pl','".$url."', '".$wyniki."','".date("Y-m-d")."','".$pozycja_w_google."')"; mysql_query($zapytanie1); print "<!-- Zapytanie; $zapytanie1 -->"; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 08:10 |