![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
phpmyadmin wyświetla mi następujący warunek #1452 - Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`pozycja_w_google/google`, CONSTRAINT `strony www_ID_fk` FOREIGN KEY (`ID`) REFERENCES `strony www` (`ID`))
Mam dwie tabele jedną z kluczem obcym kod php wstawia mi dane do tylko jednej tabeli do drugiej tabeli z tym kluczem obcym dane nie są wstawiane natomiast wstawienie polecenia insert into do okienka sql w phpmyadminie pokazuje mi warunek ten co u góry. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
klucz główny w tabeli nadrzędnej ID int(11) not null auto_increment primary key i w tej pierwszej wartości są wstawiane z tego klucza głównego korzysta druga tabela ale kod php polecenie insert into nie działa, żadne dane nie są wstawiane do drugiej tabeli. Nie wiem czy dobrze ułozyłem zapytanie insert into do drugiej tabeli ale wydaje mi się że można pominąć te wartości. Tak samo jak: insert into nazwatabeli ('imie') values ('Jan') pole ID zostało pominięte dla ID int(11) not null auto_increment ID - jest wstawiane automtycznie i mi się wydaje że tak samo w przypadku kluczy obcych z innych tabel też można pominąć a wartości będą wstawiane automatycznie. No a może się mylę ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 09:30 |