![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam następujący problem: Stronę pobieram Curlem, a następnie obrabiam ją DOMem i przy obróbce pojawia się problem. W kodzie html tej strony mam coś takiego: imie & # 160 ; nazwisko <- specjalnie dodałem spację, żeby było widać W jaki sposób zastosować explode w tym przypadku? Pomyślałem, wejdę w WORDa zrobię twardą spację i gitara. Wszystko byłoby ok, gdyby nie jeden mały szczegół. Po explode tablicy wygląda następująco: Cytat Array ( [0] => imie� [1] => nazwisko) W jaki sposób pozbyć się tego znaku zapytania <?>, bo strasznie utrudnia mi on pracę.... Pozdrawiam, Ziem! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa u ciebie Kod explode(" ",$string); albo Kod explode(chr(160),$string); jak nie to zamień znaki przy pomocy funkcji str_replace 1. Nie działa, dostaję te dziwne znaki zapytania, tak jak w 1 poście. 2. To samo. 3. Też ?. Tutaj nawet nie dzieli.... EDIT: Ewentualnie czy za pomocą DOM, da się te twarde spacje zamienić na zwykłe?? Ten post edytował Ziem 29.06.2010, 13:28:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:35 |