![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak sprawdzic czy zostalo wykorzystane poprzednie polaczenie, czy tez moze zostalo utworzone nowe?
Chodzi mi o to, ze loguje laczenia sie z baza i wszystkie zapytania wysylane do niej, i teraz przy przechodzeniu do kolejnych podstron za kazdym razem loguje sie connectowanie, bo nie wiem jak sprawdzic czy zostalo wykorzystane poprzednie polaczenie czy tez moze nie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wiecej jesli kiedykolwiek ktos wejdzie na witryne od restartu serwera to bedzie wisialo jedno polaczenie wiec i liczenie troszke dla mnie nie ma sensu.
W sumie racja, troche zle zrozumialem persistant connections i myslalem, ze jest tworzone osobne dla kazdego IP klienta... ale sie okazalo, ze nie bylo napisane "from the same host with the same user & pass", a "to the same host...", jest subtelna roznica (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Wiec olewam to i wale normalne connecty... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 04:39 |