![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Przeczytałem ostatnio dużo na temat tokenów i sporządziłem sobie listę cech dobrego, ciezkiego do zlamania tokena: bez stalego tla z roznymi czcionkami z blisko siebie ustawionymi literami z deformacjami oraz ze zmieniającym pozycję tekstem Zgadza sie? Przed chwilą wpadlem na pomysl zeby wyswietlac obrazek z literami i cyframi: czlowiek mialby wpisac tylko cyfry. Czy te rozwiazanie mogloby byc trudne do zlamania dla botów? Bardzo prosilbym o odpowiedzi na moje 2 pytania ;p |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moim zdaniem najlepsze są autorskie rozwiązania, te najbardziej popularne najszybciej są łamane - właśnie przez popularność; deformacje tekstu połączone z resztą dają dość dobre rezultaty, tylko nie przesadź - muszą być dobrze czytelne dla ludzi. Co do drugiego pytania, powstawały już takie pomysły. Parę stron stosuje już takie tokeny. Przełom to nie jest (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kwestia czasu, aby je złamać.
Ten post edytował Quantum 27.06.2010, 12:51:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:56 |