![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
Mo problem polega na tym, że mam takie zapytanie i to zapytanie wyświetla mi produkty ktore mają id 1 i id 2 chciałbym teraz żeby wyswietliło mi w taki sposob ze produktow o id1 jest 2 sztuki i produktow o id 2 jest tez dwie sztuki.Myślałem nad zliczniem powtarzających sie wartości w tablicy ale nie potrafię tago zrobić już dwa dni nad tym siedzę i nie moge nic wymyślić. Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nad tym myślałem o wiele wcześniej tylko myślałem też że można to inaczej rozwiązać tak jak jest teraz ale jeśli nie można to będe musiał tak zrobić bo nie chciałem zaśmiecaj bazy danych chciałem mieć wszystko w jednym rekordzie. Znalazłem takie coś żeby te id produku do tablicy wrzucic i jest taka funkcja ktora obliczba ile razy dana wartosc sie powtorzyła tylko nie potrafię póżniej z tablicy to przerobić na to aby wyświetlało mi tak jak to przedstawiłem powyżej tzn.
Ten post edytował andrzej7322 26.06.2010, 15:00:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 17:26 |