![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Prowadze gre internetowa, w ktorej zalezy mi na tym, zeby 1 uzytkownik mial 1 konto. Ewentualnie maksymalnie jak to mozliwe utrudnic zalozenie 2 konta. W tej chwili mam rejestracje z aktywacja poprzez adres e-mail. Macie jakies inne pomysly? Po IP nie ma co sprawdzac, po przegladarce tak samo niestety :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co do kasowania cookies to mało kto kasuje wszystkie [mam na myśli z innych domen dla wygody...] tylko kasuje się z określonej domeny... dlatego cookies z identyfikacją uzyszkodnika możesz zostawić pod adresem innej domeny której nazwa nie będzie przypominała gry [no niestety nie ma sposobu idealnego]...
Autoryzacja - ale bez okienka: WWW-Authenticate - w tym temacie chodziło o komunikację między serwerami - cookies możesz ustawić przy wyświetlaniu jakiegoś obrazka z innej domeny zamieszczonego w grze... niestety podobno IE nie przekazuje cookies dla np. js [nie mam IE i nie mam potrzeby sprawdzania tego...] - może dla obrazków będzie inaczej [js to pewnie niby z bezpieczeństwem może być związane - choć nie wiem czemu skoro na innej domenie strona a na innej plik]... w ten sposób wyświetlając obrazek miałbyś jakieś cookies pod inną domeną niż gra... mowa tutaj o zwykłych przeglądarkach gdyż... oczywiście nie ma rozwiązań idealnych... ktoś bardziej kumaty może sobie nawet bota do zakładania 1k i więcej kont zawsze napisać (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) [maile też nie są problemem] Ten post edytował zegarek84 25.06.2010, 22:37:12 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 11:27 |