![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 6 Dołączył: 4.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak wam się podobał tegoroczny egzamin na Ti? Oczywiście pytanie do tych, którzy pisali dziś ten egzamin. Jak dla mnie trochę przesadzili z pytaniami z elektroniki, z schematów modemu, karty dźwiękowej, karty sieciowej. Początek był do bani, ale sam zrobiłem kilka głupich błędów nie wiem czemu :/. Ale raczej chyba zdałem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) więc nie było źle. Fakt, że było dużo rzeczy nowych, które się nigdy wcześniej nie pojawiały i bądźmy szczerzy, wątpię, że któraś szkoła na UTK robiła tak dokładnie takie schematy. Chyba, że to moja szkoła taka słaba (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . W każdym razie dzielcie się wrażeniami. Pozdro ;D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Znasz ten dowcip co kto powinien wiedzieć? To zacytuję:
Cytat Co powinien wiedzieć student? I chyba wszystko jasne? Bo tak samo jest z uczniami. Nauczyciel najczęściej interesuje się tylko swoim przedmiotem i ma wszystko gdzieś, uważając że jego przedmiot jest najważniejszy. Kilku takich i uczniowie nie mają życia prywatnego lub sypią się im niskie oceny. A pytania do matur zazwyczaj to domena kilku osób, które uważają, że znają się na tematyce, choć to nie zawsze prawda. Mało to było śmiechu gdy kilka lat temu zadania były niemożliwe do rozwiązania, bo pliki na części praktycznej egzaminu z informatyki były za duże, a według tego co było napisane, należało je skopiować na dyskietkę i oddać jako warunek zdania go. Tymczasem nie dość, że dyskietki były za mało pojemne, to same zadania w tym arkuszu były tak nieprecyzyjne, że zadania miały kilka odpowiedzi prawidłowych lub odpowiedzi prawidłowej nie było wśród wymienionych. To była dopiero kompromitacja. I chyba dlatego informatyka znika z egzaminów maturalnych niedługo. Oficjalnie tłumaczy się to słabym zainteresowaniem, nieoficjalnie, że to z powodu zbyt dużej ilości byków w arkuszach i kluczach odpowiedzi do nich. Ta historia powtarza się niemal co rok. Jak widać nie uczą się na błędach.
Student powinien wiedzieć wszystko. Co powinien wiedzieć asystent? Prawie to wszystko, co student. Co powinien wiedzieć adiunkt? W jakiej książce jest to, co powinien wiedzieć student. Co powinien wiedzieć magister? Magister powinien wiedzieć wszystko ze swojej dziedziny. Co powinien wiedzieć doktor? Doktor powinien wiedzieć, w której książce, co się znajduje. Co powinien wiedzieć doktor habilitowany? Doktor habilitowany powinien wiedzieć, kto jest autorem tych książek. Co powinien wiedzieć docent? Docent powinien wiedzieć, gdzie jest biblioteka. Co powinien wiedzieć profesor? Profesor powinien wiedzieć, gdzie są docenci... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:46 |