![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam menu zrobione w formie zakładek
Chciałbym zrobić aby po otwarciu danej strony np. 2 zakładka była aktywna i wyglądała jak po najechaniu myszą. ktoś podpowie jak to zrobić? Ten post edytował thek 22.06.2010, 11:19:18
Powód edycji: [thek]: bbcode poprawiłem
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zdefiniowałeś sobie style dla tej klasy np.
bo powinno działać bez problemu. Kod .aktywny { background: url("img/zak2.gif") no-repeat; color: #fff; } aktywny ma takie same parametry jak a:hover czyli tak jak chcę, żeby wyglądał po otwarciu Kod <div id="menu2"> <ul> <li><a class="<?php echo ($_GET['page']==rachunkiindywidualni ? 'aktywny' : ''); ?>" href="index.php?page=rachunkiindywidualni">Rachunki</a></li> <li><a href="index.php?page=lokatyindywidualni">Lokaty</a></li> <li><a href="index.php?page=kredytyindywidualni">Kredyty</a></li> </ul> </div> I nie działa. Faktycznie niby w źródle strony jest ok niby nadaje klasę <a> taką jak trzeba czyli class="aktywny", ale nie podświetla. Może coś źle w css zrobiłem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 10:37 |