![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie jak można zrobić skrypt zliczający wyświetlenia i kliknięcia w banner. Dzięki z góry |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Kliknięć spoko, ale wyświetleń? Jak? Trzeba napisać klasę albo funkcję, która z tablicy, albo z bazy danych wyciąga adres do obrazka i link i wyświetla banner, jednocześnie zwiększa ilość wyświetleń o jeden w bazie danych, lub w pliku tekstowym. Cytat Apropo tematu, da się jakoś odczytać ile razy z naszego serwera został pobrany obrazek na inny? Chodzi mi o o to jak ktoś w img src zamiesci obrazek z naszego serwera, to czy on po wczytaniu moze nam wyslac jakas informacje ze sie zaladowal u kogos na stronie? Nie, jeżeli nie chcesz, żeby ktoś hotlinkował obrazów z twojej strony, to włącz blokadę hotlink. Ten post edytował emtiej 17.06.2010, 21:29:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 471 Pomógł: 89 Dołączył: 29.07.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie, jeżeli nie chcesz, żeby ktoś hotlinkował obrazów z twojej strony, to włącz blokadę hotlink. mozna ta sama technika o ktorej wspomnieliscie wczesniej, plik bannera to moze byc plik ktory zlicza wyswietlenie i pozniej rzuca odpowiedni header + obrazek jesli mowimy o zupelnie zwyklym obrazku to mozna wtedy kombinowac z apaczem zeby logowal odwolania do pewnych konkretnych plikow i wysylal info do odpowiedniego skryptu php do zliczania Cytat To wiem, tyle że mam zablokowany include do bazy z serverowni. nie wiem co baza ma wspolnego ze zliczaniem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) mozesz zapisywac gdziekolwiek, a jesli nie masz dostepu do miejsca gdzie chcesz zapisywac to info wtedy zdaje sie, ze problem nie jest ze zliczaniem tylko z tym gdzie zapisywac zliczone wyniki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 11:05 |