Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zliczanie wyświetleń i kliknięć w banner
bok

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Mam pytanie jak można zrobić skrypt zliczający wyświetlenia i kliknięcia w banner.

Dzięki z góry
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
emtiej

-----

Cytat
Kliknięć spoko, ale wyświetleń? Jak?

Trzeba napisać klasę albo funkcję, która z tablicy, albo z bazy danych wyciąga adres do obrazka i link i wyświetla banner, jednocześnie zwiększa ilość wyświetleń o jeden w bazie danych, lub w pliku tekstowym.

Cytat
Apropo tematu, da się jakoś odczytać ile razy z naszego serwera został pobrany obrazek na inny?
Chodzi mi o o to jak ktoś w img src zamiesci obrazek z naszego serwera, to czy on po wczytaniu moze nam wyslac jakas informacje ze sie zaladowal u kogos na stronie?

Nie, jeżeli nie chcesz, żeby ktoś hotlinkował obrazów z twojej strony, to włącz blokadę hotlink.

Ten post edytował emtiej 17.06.2010, 21:29:48
+Quote Post
yevaud

-----

Cytat
Nie, jeżeli nie chcesz, żeby ktoś hotlinkował obrazów z twojej strony, to włącz blokadę hotlink.

mozna ta sama technika o ktorej wspomnieliscie wczesniej, plik bannera to moze byc plik ktory zlicza wyswietlenie i pozniej rzuca odpowiedni header + obrazek

jesli mowimy o zupelnie zwyklym obrazku to mozna wtedy kombinowac z apaczem zeby logowal odwolania do pewnych konkretnych plikow i wysylal info do odpowiedniego skryptu php do zliczania

Cytat
To wiem, tyle że mam zablokowany include do bazy z serverowni.

nie wiem co baza ma wspolnego ze zliczaniem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) mozesz zapisywac gdziekolwiek, a jesli nie masz dostepu do miejsca gdzie chcesz zapisywac to info wtedy zdaje sie, ze problem nie jest ze zliczaniem tylko z tym gdzie zapisywac zliczone wyniki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 6.10.2025 - 11:05