Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> BSOD Blue Screen przy uruchamianiu serwera.
kapuch
post 18.06.2010, 10:25:24
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
Mam dosc powazny problem, mianowicie przy uruchamianiu serwera localhost (wczesniej Vertrigo), teraz Webserv od czasu do czasu (losowo 50/50) wyskakuje mi blue screen.
Myslalem ze jest to wina serwera Vertrigo, wiec go odinstalowalem i zainstalowalem Webserv, chodzil 1 dzien (3 uruchomienia), a dzisiaj pojawil mi sie znowu niebieski ekran. Nie wiem co jest grane, system mam oryginalny - aktualizowany, prosze o pomoc.

Specyfikacja laptopa:
CPU: Intel Core Duo T2400 @ 1,83GHz - 1,83GHz
RAM: 2,00 GB

A oto ostatni plik dump:
Chcialem wkleic tutaj w QUOTE, ale byl zbyt dlugi tekst, wiec podaje linka:
http://wklej.org/hash/43ca7173071/txt/

Prosze o pomoc, bo zaraz oszaleje, duzo pracuje na localhoscie i teraz przed kazdym uruchomieniem serwera boje sie ze zakonczy sie to restartem kompa.
W dodatku, odkad bawie sie na laptopie, nie mam nawyku czestego zapisywania projektow, wiec juz pare razy tracilem przez ten BSOD efekt kilkugodzinnej pracy :/

PS. Jesli bedzie trzeba, to moge wkleic poprzednie pliki DUMP, ktore powstaly za czasow Vertrigo.
PS 2: Przejrzalem tak na szybko reszte plikow dump i za kazdym razem na koncu jest taki komunikat:
Cytat
Probably caused by : csrss.exe

Czyli tak jakby ten proces byl odpowiedzialny za te restarty, ale co to jest, to nie mam pojecia i jak to 'naprawic'?

Ten post edytował kapuch 18.06.2010, 10:33:39

--------------------
Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
kapuch
post 31.07.2010, 21:21:34
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

OK dzieki wielkie za pomoc!
Zastosuje sie do Twoich rad i bede mozlonie (krok po kroku) sprawdzal wszystko winksmiley.jpg
Oj bedzie ciezki wieczor, oby owocny - az mi sie odechciewa smile.gif
Pozdrawiam

EDIT:
Po dlugim czasie, ale pomyslalem ze komus moze sie przydac.
Otoz problemem byl prawdopodobnie jakis "syfik" w komputerze, albo jakas instalka - kolidujaca z csrss, bo po reinstalce systemy i updacie wszystko powrocilo do normy.
Kombinowalem na rozne sposoby, tracac pare tygodni (nie lubie reinstalek windy), a jednak szybciej wyszlo przyslowiowe "format c:" smile.gif

Cytat
To sprawdź, bo producenci często sami wypuszczają aktualizacje; certyfikacja sterowników jest dłuższym procesem, poza tym - jeszcze nie widziałem, aby WU zaktualizował sterowniki do urządzeń. Głównie łatają składniki systemowe, a drivery to raczej opcja na pokaz (jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, kiedy WU dostarczył stery, a grzebię w Windows już z 10 lat).

No nie gadaj, mi w lapku aktualizowalo stery do wifi, karty audio, touch pada, i dvd - do czegos jeszcze (nie pamietam) smile.gif, ale pewnie masz racje, ze na tym nie ma co polegac winksmiley.jpg
Najbardziej jednak uzytecznym narzedziem jest jak narazie wbudowany HP Update, bo oni wiedzieli co wsadzali w mojego lapka, wiec wiedza co aktualizowac i na tym "slepo" polegam, bo lapka uzywam raczej do zabawy z programowaniem, wiec np. nie musze miec najnowszych sterow do gforce smile.gif
Tak, czy siak - kolego erix dzieki WIELKIE za pomoc, bo z tym skanem hijackthis dales mi do myslenia.
Wczesniej nawet nie przypuszczalem, ze moze to byc wirus - no bo raczej jestem uwazny, a jak sciagam cos niepewnego to skanuje antywirusem, a pozniej dla pewnosci na virustotal.com - a jednak smile.gif

Jednak po paru dniach problem blue sreen'ow powrocil, wiec juz nie wiem co jest nie tak z tymi serwerami.
Zainstalowalem WAMPA i juz chyba miesiac bez problemow dziala.

Ten post edytował kapuch 12.07.2010, 23:29:51

--------------------
Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:51