![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dosc powazny problem, mianowicie przy uruchamianiu serwera localhost (wczesniej Vertrigo), teraz Webserv od czasu do czasu (losowo 50/50) wyskakuje mi blue screen. Myslalem ze jest to wina serwera Vertrigo, wiec go odinstalowalem i zainstalowalem Webserv, chodzil 1 dzien (3 uruchomienia), a dzisiaj pojawil mi sie znowu niebieski ekran. Nie wiem co jest grane, system mam oryginalny - aktualizowany, prosze o pomoc. Specyfikacja laptopa: CPU: Intel Core Duo T2400 @ 1,83GHz - 1,83GHz RAM: 2,00 GB OS: 32 bit Windows Vista Home Basic SP 2 A oto ostatni plik dump: Chcialem wkleic tutaj w QUOTE, ale byl zbyt dlugi tekst, wiec podaje linka: http://wklej.org/hash/43ca7173071/txt/ Prosze o pomoc, bo zaraz oszaleje, duzo pracuje na localhoscie i teraz przed kazdym uruchomieniem serwera boje sie ze zakonczy sie to restartem kompa. W dodatku, odkad bawie sie na laptopie, nie mam nawyku czestego zapisywania projektow, wiec juz pare razy tracilem przez ten BSOD efekt kilkugodzinnej pracy :/ PS. Jesli bedzie trzeba, to moge wkleic poprzednie pliki DUMP, ktore powstaly za czasow Vertrigo. PS 2: Przejrzalem tak na szybko reszte plikow dump i za kazdym razem na koncu jest taki komunikat: Cytat Probably caused by : csrss.exe Czyli tak jakby ten proces byl odpowiedzialny za te restarty, ale co to jest, to nie mam pojecia i jak to 'naprawic'? Ten post edytował kapuch 18.06.2010, 10:33:39 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK dzieki wielkie za pomoc!
Zastosuje sie do Twoich rad i bede mozlonie (krok po kroku) sprawdzal wszystko ![]() Oj bedzie ciezki wieczor, oby owocny - az mi sie odechciewa ![]() Pozdrawiam EDIT: Po dlugim czasie, ale pomyslalem ze komus moze sie przydac. Otoz problemem byl prawdopodobnie jakis "syfik" w komputerze, albo jakas instalka - kolidujaca z csrss, bo po reinstalce systemy i updacie wszystko powrocilo do normy. Kombinowalem na rozne sposoby, tracac pare tygodni (nie lubie reinstalek windy), a jednak szybciej wyszlo przyslowiowe "format c:" ![]() Cytat To sprawdź, bo producenci często sami wypuszczają aktualizacje; certyfikacja sterowników jest dłuższym procesem, poza tym - jeszcze nie widziałem, aby WU zaktualizował sterowniki do urządzeń. Głównie łatają składniki systemowe, a drivery to raczej opcja na pokaz (jeszcze nie spotkałem się z sytuacją, kiedy WU dostarczył stery, a grzebię w Windows już z 10 lat). No nie gadaj, mi w lapku aktualizowalo stery do wifi, karty audio, touch pada, i dvd - do czegos jeszcze (nie pamietam) ![]() ![]() Najbardziej jednak uzytecznym narzedziem jest jak narazie wbudowany HP Update, bo oni wiedzieli co wsadzali w mojego lapka, wiec wiedza co aktualizowac i na tym "slepo" polegam, bo lapka uzywam raczej do zabawy z programowaniem, wiec np. nie musze miec najnowszych sterow do gforce ![]() Tak, czy siak - kolego erix dzieki WIELKIE za pomoc, bo z tym skanem hijackthis dales mi do myslenia. Wczesniej nawet nie przypuszczalem, ze moze to byc wirus - no bo raczej jestem uwazny, a jak sciagam cos niepewnego to skanuje antywirusem, a pozniej dla pewnosci na virustotal.com - a jednak ![]() Jednak po paru dniach problem blue sreen'ow powrocil, wiec juz nie wiem co jest nie tak z tymi serwerami. Zainstalowalem WAMPA i juz chyba miesiac bez problemow dziala. Ten post edytował kapuch 12.07.2010, 23:29:51 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 22:51 |