Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Jak ominąć maksymalny czas wykonywania skryptu, Dokładniej, żeby to ominięcie działało w cronie.
Asver

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.
Na wstępie - wiem że na tym forum jest kilka tematów z tym związanych, jednak nie mogę znaleźć żadnego, choć nie mało wiedzy z nich zaczerpnąłem wczoraj w nocy.

Zrobiłem sobie skrypcik do sprawdzania pozycji słów kluczowych wielu stron, ich site w google, ilości linków w yahoo, sprawdzania czy dodane wpisy w katalogach istnieją i czy są zaindeksowane, wpisuje to wszystko to ładnej bazy danych, ja sobie moge z panelu to wyświetlać w fajnych tabelkach... ogólnie robi za mnie masę roboty.
Żeby nie obrazić G. masą zapytań jakie ślę do niego, po każdym zapytaniu robię sleep(3). To implikuje problem przekroczenia maksymalnego czasu działania skryptu. Rozwiązałem wstawiając metatag refresh który odświeża skrypcik żaglując parametrami w linku.
Wszystko działa tak pięknie, że aż łzy mi do oczu nabiegają ze szczęścia, jednak do jego pełni pozostaje jeden szkopuł - aby skrypcik wywoływany był codziennie
bez udziału mojej woli.

Ku mojej rozpaczy, wklepanie do crona powoduje jeno jednorazowe wykonanie skryptu, bez odświerzania....

Proszę o radę, jak to zrobić, aby w cron uruchamiał skrypcik i ten leciał aż się nie skończy...

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Wave

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

w shellu nie masz metatagów.
nieskończona pętla while(1) { } i sleep(3000) - 3 sekundy ?
no i set_time_limit(0);

Ten post edytował Wave 17.06.2010, 19:54:42
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 17.02.2026 - 10:12