![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chciałbym przedstawić nowy portal biznesowy dla firm (znajdujący się pod adresem Catania.pl) oraz prosić Użytkowników (szczególnie prowadzących własne działalności gospodarcze) o wszelkie opinie i uwagi co do naszego projektu. Serdecznie zapraszam do oceniania i odwiedzania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat Catania.pl to portal oferujący firmom usługi związane z szeroko rozumianą informacją gospodarczą Business to Business (B2B). Podstawowym celem naszej działalności jest pośrednictwo w nawiązywaniu kontaktów handlowych między firmami: jako miejsce dla producentów, handlowców czy usługodawców chcących zaprezentować i sprzedać swoje produkty lub usługi za pośrednictwem Internetu. Jest to także miejsce dla poszukujących ciekawych ofert i partnerów.
Jedną z najistotniejszych zalet platformy Catania.pl jest sposób prezentowania informacji o firmach i ich produktach lub usługach. Dzięki rozbudowanym, czytelnym i przede wszystkim stawiającym na pierwszym miejscu na prezentowane informacje stronom, Twoja firma, jej produkty oraz usługi, stają się łatwo dostępne dla potencjalnych klientów oraz partnerów. Założeniem projektu Catania.pl jest utworzenie dużej i łatwej w komunikacji platformy informacyjno-handlowej dla firm. Zespół Catania.pl będzie systematycznie wprowadzał nowe rozwiązania i pomysły, co pozwoli na zaoferowanie przedsiębiorcom odwiedzającym nasz serwis wielu nowych możliwości prezentacji firmy, jak i jej produktów. Ten post edytował MiGoo 2.11.2009, 17:06:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chce mi się tego ciągnąć, bo mam wrażenie, że sobie nic z ocen użytkowników nie robicie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) . Zrozumcie - strona wygląda źle.
Optymalizacja to ważna rzecz ale tutaj chodzi o ocenę. Podając do oceny kod JS też go najpierw pakujesz? Ja mogę podać konkrety, a wy pewnie i tak nic nie poprawicie ale to nie zmieni faktu, że macie braki pod tym kątem, a jest tego sporo(http://www.catania.pl/info,polityka_prywatnosci.html): - błędne odstępy między akapitami a listami - zbyt duża szerokość wiersza co męczy podczas czytania(optymalnie jest około 50?80 znaków włączając spacje) - robicie kretyńskie wcięcia podczas tworzenia wypunktowania - Używacie znaku "?" w listach - przecież to zwykły cudzysłów - http://en.wikipedia.org/wiki/Guillemets Czasami również stosujecie jednocześnie pochylenie oraz podkreślenie. Po co? Pomijam już rozmiar nagłówków(oraz ich brak? Na stronie głównej jedno h1? To nie sprzyja pozycjonowaniu) bo o ile w ogóle nie przestrzegacie klasycznych zasad to je można co nieco zaginać. Jest tego więcej ale jak już mówiłem, lepiej się samemu zainteresować tematem, poczytać i wiedzieć na przyszłość. To, że taki np. eBay wygląda tak jak wygląda to efekt tego, że powstał on X lat temu, gdzie nikt się nie przejmował wyglądem strony. Teraz im się nie opłaca zmieniać wyglądu bo stracili by identyfikacje wizualną, w którą wpakowali dużo pieniędzy. Allegro powoli się nawraca. I choć idą w dobrą stronę ludzie się buntują. To, że ty ich skopujesz nie da tego samego efektu ponieważ teraz powstaje dużo nowych, innowacyjnych i ładnych stron internetowych a u ciebie nawet prostego użycia jQuery nie widziałem... Pozdrawiam PS: Jedna DOBRA książka może zmienić wiele... Ten post edytował SHiP 17.06.2010, 13:13:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 20:21 |