![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Witam
Czy wiecie może w jaki sposób można uzyskać za pomocą np skryptu (z automatu) cenę danego produktu z serwisu porównującego ceny? Czy to jest możliwe? Jeśli tak to w jaki sposób podejść do tematu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Próbował ktoś z was zczytywać takie dane? Nie wszystkie serwisy mają API a nawet jak mają to różnie to działa ładnie działa w nokaut.pl w skapiec.pl
są problemy. Ze strony można zczytać przez DOM ale jest pewien problem. Wkorzystując np: http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/JAKIS+TOWAR dostaje strone na której jest podany przedział cen przykładowo od 100 do 200 za dany artykuł i jesli chcę uzyskać dalej dokładne rozpisanie w jakim sklepie za ile jest artykuł to muszę kliknąć w link, taki link jest generowany automatycznie i nie jestem w stanie go przewidzieć wcześniej tak aby pominąć odsłonę pierwszej strony. Najlepiej zobaczyć to sobie wtedy bedzie wiadomo o co mi chodzi dokładnie. Jak się do tego dobrać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:22 |