![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zainstalowałem bazę danych - MySQL 4.0.17 uruchomiłem ją i działa ( mysqld is alive ). Podczas konfiguracji php (v. 4.3.4 )dodałem także parametr --with-mysql=/path/ . Zainstalowałem także apache'a (v. 1.3.29 ) tak żeby obsługiwał php. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że baza danych 'nie działa'. Tzn. stwierdzam ten fakt na podstawie próby instalacji phpBB ( wyskakuje mi komunikat Could not connect to the database ). Baza danych jest cały czas 'żywa'.
Nie wiem co z tym zrobić. PS. Nie ustawiałem żadnych haseł administratora dla MySQL. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
jeśli nie ustawiałeś jeszcze hasła dla user'a root spróbuj ta Kod mysqladmin -u root -p
po tym bedziesz mogl ustawic haslo do user'a root w mysqlu. Następnie najlepiej ściagnij sobie phpmyadmin i za jego pomocą skonfiguruj sobie dostęp do bazy (dodaj nowych userów nadaj im prawa do bazy). Podejrzewam że nuke' nie che ci rtuszyc ponieważ nie masz user'a ktory mialby prawa do bazy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:55 |