![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Napisałem skrypt, który generuje losową liczbę, a zadaniem użytkownika jest zgadnięcie właśnie tej liczby.
Pisałem to w PHP, jestem pewny że używając java script'u było by o wiele prościej, jednak chcę przetestować własne umiejętności. Proszę o analizę tego kodu i napisanie co można by tutaj poprawić, gdzie zrobiłem jakieś błędy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)Poprawiłem
$cyfra_wygenerowana=(int)$_COOKIE['losowa']; $cyfra_usera=(int)$_POST['cyfra']; Jednak mimo to mam błąd Undefined index: cyfra in c:\usr\krasnal\www\losowanie\index.php on line 18 3)if(isset($_POST['cyfra'])) Dostaje błędy Kod Notice: Undefined index: losowa in c:\usr\krasnal\www\losowanie\index.php on line 17 Notice: Undefined index: cyfra in c:\usr\krasnal\www\losowanie\index.php on line 18 Zgadłeś za 1 razem BRAWO! Lina 17 i 18
6)Cookie o nazwie proba przechowuje liczbe prób za którym razem user zgadł cyfrę. 7)Dry? to coś związane z instrukcja switch? ( Mam mało if więc nie użyłem switch'a) Ja jestem początkującym więc zdarzają mi się błędy, dziękuje za odpowiedź w temacie i tłumaczenie mi moich błędów. Ten post edytował xamrex 16.06.2010, 11:36:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 16:15 |