![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam oprogramowanie WAMP Krasnal.
Rzeczywiście z tego co widzę w Wikipedii to może się przydać; wybór nawet zbyt duży bo jest FoxServ,Krasnal serv,VertrigoServ,WampServer,WebServ i XAMPP Podobno Krasnal jest stary, co można wybrać nowego? P.S. Chciałem to umieścić w dziale Przedszkole, ale miałem komunikat, że w tym dziale tekst musi być opatrzony tagami - co to znaczy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Oczywiście, pod jednym fajnym warunkiem. Że nie masz laptopa i masz wszystkie potrzebne sterowniki, a jeśli są, to działają. Tu niestety jest ten ból. Podejrzewam, że masz informacje zaczerpnięte z przed kilku lat i nie miałeś okazji ich zweryfikować. Wyobraź sobie, że Debian ma więcej sterowników niż Windows. Nigdy nie miałem problemu z instalacją pingwina, nawet na najstarszym, najbardziej dziadowskim sprzęcie. Jedyny wyjątek to drukarki Lexmark, z którymi był kłopot. To jest wasza sprawa czego używacie. Pisałem o dystrybucjach opartych na Debianie (jak. np. Ubuntu czy Mint) bo wiadomo, że początkującemu nikt nie będzie polecał CentOs'a, czy Arch. Pedro 84 - weź sobie 10 komputerów z windows i powiedz mi, na ilu z nich środowisko WAMP będzie działało bez problemu ? I na ilu z nich będzie działało szybko ? Widziałeś komputer od swojej narzeczonej i myślisz, że na każdym wszystko jest identyczne. Na środowsiko LAMP na pingwinie w zupełności wystarczy ci sprzęt 128 MB RAM i Pentium 2. Jeśli dziwne jest dla kogoś, że w wywołaniu niektórych podaplikacji WebServ zwalnia na windzie, przy dużej ilości katalogów z projektami, to sory Gregory - co ten ktoś ma na swoim localhoście ? Dwa skrypty "Hello World" ? Jeśli któryś z moich punktów 1-10 nie jest prawdziwy, to napiszcie dla czego tak uważacie, a nie, że czyjaś narzeczona, czy babcia kupiła sobie laptopa w Tesco i jest bajer. Nie wiem czemu wam przeszkadza, że polecam pingwina (łatwą dystrybucję) do pracy nawet dla początkujących. Nie widzę żadnych powódów, żeby nawet gimnazjalista zainstalował sobie taki system i klepał na nim sobie pierwsze skrypty. Może nauka Edubuntu od najmłodszych lat też jest zła ? PS Nie jestem fanbojem, mam kilka systemów i staram się z nich czerpać to co jest w nich dobre. Dlatego wspomniałem też o świetnych aplikacjach dla programistów i webmasterów instalowanych razem z Debianem. A zresztą jak się przyjrzycie temu wątkowi, to zauważycie, że nie jest to wyłącznie moja opinia. Ten post edytował Wiktor P. 15.06.2010, 18:50:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:43 |