![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ostatnio stworzyłem stronę www całkowicie w "sharepoint designer 2007" - http://zarobek-internetowy.pl .
Tworzyłem ją na monitorze 22", gdy wchodzę na stronę przez komputery z mniejszymi monitorami- nie wiem jak to ująć strona jest za duża na monitor. Czy da się to jakoś zredukować aby strona automatycznie dostosowywała się do rozdzielczości/monitora? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na początek to rekomendowałbym zmianę DOCTYPE, bo prędzej wygram wybory prezydenckie w Wielkiej Brytanii, niż to jest xHTML.
Po drugie, stron ana tabelach się już nie buduje, nigdy nie powinno, ale kiedyś to była nagminna praktyka. Widać u Ciebie brak doświadczenia. Strony generalnie robi się pod 1024x768. Jeśli strona ma mieć stały rozmiar, musisz stworzyć okalający ją kontener, jeśli zaś nie, to ustalasz jej rozmiar na 100% szerokości okna przeglądarki. Po trzecie, komórki tabel nie mogą zawierać elementów blokowych. Pozwolę sobie na mały offtop, co do samej strony. Jak już bezczelnie ładujesz swojego refa, to chociaż użyj jakiegoś krótkiego linku... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 07:36 |