![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam oprogramowanie WAMP Krasnal.
Rzeczywiście z tego co widzę w Wikipedii to może się przydać; wybór nawet zbyt duży bo jest FoxServ,Krasnal serv,VertrigoServ,WampServer,WebServ i XAMPP Podobno Krasnal jest stary, co można wybrać nowego? P.S. Chciałem to umieścić w dziale Przedszkole, ale miałem komunikat, że w tym dziale tekst musi być opatrzony tagami - co to znaczy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem kiedyś Krasnala. Nie polecam. Były problemy z ładowaniem Apache i MySQL, a na końcu powstał śmietnik. Później przesiadłem się na WebServ - lepsza jakość, więcej graficznych narzędzi, ale jego rozwój stanął. Wywaliłem.
PHP aktualizowałem ręcznie - nie zawsze to jest wygodnym rozwiązaniem. W końcu zainstalowałem XAMPP. Polecam każdemu. Jest skonfigurowany specjalnie dla twórców. II część instalacji odbywa się w trybie tekstowym, jest mniej narzędzi okienkowych, ale za to rozbudowany interfejs dostępny w przeglądarce. Co najważniejsze: zawsze aktualne wersje Apache, Perl, PHP, phpMyAdmin, FTP, MercuryMail, webalizer, sendmail... -------------------- „Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyna, dla której chcemy żyć i pracować.” Roman Dmowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 14:28 |