![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, nie wiem jak się za takie coś zabrać:
Potrzebuje po pobraniu konkretnego tekstu (np 1500znaków ale będzie to zmienna liczba) podzielić go na 2 nierówne części. Np pierwsza ma 300znaków a druga - reszte. Czyli coś na kształt explode(); która nie dzieli po określonym separatorze a określonej ilości znaków... Zawsze można podzielić na równe części i wszystkie prócz pierwszej potraktować implode(); tylko kurcze nie wiem jak rozwiązać samo dzielenie tekstu. Byłbym wdzięczny za każde info, nie oczekuje gotowca - ucze się i chętnie poczytam 'wskazówki' (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 22.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Śmiga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A jest jakaś opcja, żeby odcięcie nastąpiło po jednym z wielu (tj kropka, wykrzyknik, znak zapytania) ? Bo jedyne na co wpadłem to zrobienie 3x tego samego i wybranie tej która ma najmniejsza wartość (czyli np znak '?' wystąpi prędzej niż '!' albo '.' to wyświetla się tekst do '?'). Ale mam wrażenie, że to da się zrobić prościej (a z pewnością szybciej/wydajniej) ^^.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:21 |