![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Symfony żeby zapisać plik pod inną nazwą wystarczyło:
Jak to zrobic w ZF - robie tak:
Ale to mi zapisuje pod oryginalna nazwa. Znalazlem cos o rename - przemianowywaniu pliku, ale to mi nic nie da. Bo ja potem bede chcial zapisac ten sam plik i jak ja go zapisze potem drugi raz ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ścieżkę i nazwę pliku inną niż standardowa możesz zdefiniować w formularzu:
2. Potem ten plik odbierasz i robisz z nim co chcesz: - robisz miniatury i zapisujesz gdzie chcesz pod dowolną nazwą 3. Jeśli chcesz mieć od razu plik pod docelową nazwą to musisz wygenerować tą nazwę w formularzu lub przekazać do formularza jako parametr, ale moim zdaniem to żadna różnica, bo i tak plik trafia najpierw do "śmietnika" (bezpieczny folder) a dopiero po sprawdzeniu jest kopiowany i zapisywany do public. 4. Akurat problem z uploadem plików dotyczy tu czego innego - tmp_name jest taki sam jak oryginalna (lub ustawiona przez nas) nazwa pliku, mam nadzieję, że już to poprawili. PS -> To tylko framework, jak czegoś nie ma albo nam nie odpowiada to piszemy sami, to tylko zestaw narzędzi, powiedzmy znalezionych u wujka w garażu, nie wszystkie są dobre i nowoczesne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:13 |