![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mój problem polega na kodzie php, który muszę ukryć/zahashować przed edycją, a jednocześnie udostępnić użytkownikom. Jak mógłbym tego dokonać ? Pozdrawiam. Hash / Cookiedesign Ten post edytował HasH1 30.05.2010, 14:47:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ionCube kosztuje 800zl, a nie chcialbym abym wylozyl ta kase na niego, a on zostal zlamany przez jakiego hackera.. Nie ma takiego zabezpieczenia, którego nie da się złamać. Skoro szukasz takiego, który nie zostanie złamany, to życzę szerokości. Tak nawiasem, jeszcze nie słyszałem o przypadku odkodowania skryptu zabezpieczonego ionCubem bez klucza. Ale i tak jest to do złamania, wystarczy że ktoś ma pojęcie o deasemblacji oprogramowania, wtedy ŻADNE zabezpieczenie nie będzie miało przed nim tajemnic. Cytat Aby blokada dzialala musialby skrypt laczyc sie z moja baza danych w ktorej bedzie zapisane jaki skrypt i gdzie ma dzialac. Jest jakis inny sposob aby to dzialalo? Głupie rozwiązanie. Choćby dlatego, że wystarczy zostawić sniffer na port, na którym działa MySQL, a Twoje zabezpieczenia na nic się nie zdadzą. MySQL domyślnie przesyła dane przez połączenie nieszyfrowane; nawet jeśli to hash, to jest kwestią czasu, aby ktoś znalazł kolizję, ew. wstrzyknął go do własnego programu i robił Tobie cyrki z bazą. Rozwiązanie nigdzie nie stosowane i stwarzające za duże ryzyko. Jeśli chodzi o bardziej sensowne, to poczytaj o XML-RPC albo SOAP. Przeprowadzasz handshaking kluczy i zapisujesz, co trzeba; zależy od tego, co chcesz osiągnąć. Tak BTW, każdorazowe sprawdzanie czegoś takiego jest złe. Twój serwer pada = padają wszystkie aplikacje zależne. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:26 |