![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich forumowiczów (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Postanowiłem napisać sobie skrypt zmiany hasła dla użytkownika, ale mam problem. Robię to w dwóch etapach. Najpierw użytkownik podaje login, email oraz teraźniejsze hasło. Skrypt ma w tym momencie za zadanie sprawdzić czy takie dane istnieją w bazie. Jak na razie problem polega na tym: podaje prawidłowo wszystkie dane,a skrypt wyrzuca komunikat: Kod Podane hasło jest nieprawidłowe Podany email jest nie prawidłowy Ale pomimo tych komunikatów przechodzi do kolejnego kroku czyli zmiany hasła. Nie mam pojęcie co jest nie tak dlatego tutaj pisze. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam, adrianozo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zmien_haslo.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 748 Pomógł: 388 Dołączył: 21.08.2009 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok to teraz rozumiem, formularz jest dwu etapowy, i w drugim etapie nie ma zmiennych bo ich nigdzie nie zapisałeś, możesz to rozwiązać na dwa sposoby:
1. przechować je w polu input hidden 2. przechować je w zmiennych sesyjnych prostszy dla Ciebie chyba będzie ten pierwszy sposób: czyli w drugim formularzu dorzuć:
a przed zapytaniem $zapytanie1: a i źle Ci powiedziałem miało być print_r($_POST) zamiast echo $_POST |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 15:35 |