![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstepie oznajmiam ze jestem początkujący w te klocki dopiero zaczynam zabawe wiec prosze o wyrozumialosc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Zrobiłem sobie strone www i mam pytanie czy moznaby bylo zrobić cos takiego zeby w pewnym miejscu mozna bylo zmienic wyswietlany obrazek po nacisnieciu strzalki obok tego obrazka ?i czy to bardzo skomplikowane jest? (Przyznam sie ze myslalem zeby zrobic tablice obrazków i pozniej po nacisnieciu w prawo strzalki i np " flaga" by wskazywala na nastepny element w tablicy a po nacisnieciu strzalki w lewo wskazywalaby w lewo, a drugi pomysl to zeby odczytywalo obrazki z pliku ale wtedy nie wiem jak z kolejnoscią..czy musialoby generowac obrazek losowo). Ten post edytował Pifko 27.05.2010, 11:23:13 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Frameworki js i php to dwie różne rzeczy.
2. Wśród frameworków js istnieją różne służące do różnych celów. Niektóre lepiej nadają się jako podstawa do budowy zaawansowanych aplikacji js/ajax, a inne jak np. jQuery do budowy komponentów, pojedynczych elementów. jQuery i jemu podobne dają pozwalają przyspieszyć pracę oraz zmniejszają potrzebę męczenia się z kompatybilnością kodu js w różnych przeglądarkach, odbywa się to za cenę wydajności (jakoś nigdy specjalnie tego nie odczuwam w przypadku jQuery) 3. Uczenie się frameworka PHP, zależy od tego co chcesz zrobić. Jeżeli nigdy nie planujesz robić jakiś większych projektów to czyste PHP Ci wystarczy. By używać frameworków PHP musisz mieć opanowane programowanie obiektowe i poznać dany framework. Działa to na zasadzie inwestycji że musisz poświęcić x czasu na naukę, a dopiero potem będziesz mógł z tego odcinać kupony. Odnośnie frameworka PHP to na początek polecam framework Kohana (2.3.4, w wersji 3 kuleje dokumentacja jak narazie) Ten post edytował jaslanin 27.05.2010, 11:34:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 12:27 |