![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 1 Dołączył: 2.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Po długich poszukiwaniach jako framework wybrałem sobie Symfony. Najbardziej chyba mi odpowiada jako styl (dodam, że w życiu FW nie używałem na dłużej). Tylko gdzie znaleźć dobry tutorial dla tego frameworka? Pomijam Jobeet, bo to jest prowadzenie za rączkę i niezbyt coś zrozumiałem. Znalazłem jakiś prosty tutorial na oficjalnej stronie Symfony dla Webloga, ale opiera się na sf-sandbox, który mnie denerwuje (jak mam się potem nauczyć normalnie pisać?). No i używa Propela - swoją drogą, co jest lepsze? W oko wpadł mi jeszcze ZF, ale czy to dobry FW do nauki (PHP już umiem po japońsku, czyli jako-tako)? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Propel czy Doctrine. Moim zdaniem jeśli masz zamiar uczyć się wszystkiego od podstaw to wybierz Doctrine. Powód bardzo prosty w sf 2 będzie on na 100% wspierany, poza tym jest on ostatnio faworyzowany przez twórców symfony, przez co jest bardziej rozwijany niż propel.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 12:05 |