![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2010 Skąd: Kraków/Wężerów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie!
Jestem tutaj zupełnie świeżutki i od razu proszę o pomoc... Otóż jest tak - właśnie pracuję na nową wersją strony mojej firmy i wpadłem na pomysł, żeby wstawić tam przeglądarkę ofert (nazwaną górnolotnie "sklepem" (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) i siedzę, kombinuję, kombinuję i nawet zaczęło mi to chulać (testowałem na własnym kompie, odpalony krasnal, a na nim php 5.0.2)... i nawet wszystko szło ok, do czasu uploadu na serwer (nazwa.pl). Tam "sklep" odmówił posłuszeństwa (na serwerze jest php 5.2.13)... i tutaj właśnie pojawia się pytanie: a czemu to tak? Poniżej kod:
dlaczego nie działa na serwerze, jeśli działa u mnie na krasnalu?? wiem... jestem zieloniutki, jednak według mnie powinno działać... Kompletny kod wyrzuciłem na www.pc4u.nazwa.pl/new W menu sklepu pod linkiem [info] jest phpinfo(); (wiem, nie powinienem tego tam dawać, jednak wrzuciłem dla ułatwienia poszukiwania błędu - będzie tam do poniedziałku, potem usunę)... Z góry wielkie dzięki za ewentualną pomoc! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2010 Skąd: Kraków/Wężerów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybki odzew...
Linia 8 tworzy link, w który podaje parametr $kat (kategoria); Linia 44 (numeracja z kodu powyżej) tworzy link, i tam w parametrach jest podany $kat $id i $view. struktura katalogów: root > ... > shop > $kat > $id $view jest ustawiany na 1 jeśli trzeba wyświetlić pełny opis (jeśli kliknięto produkt, a nie kategorię). $kat określa wybraną kategorię produktów i jest podawany zgodnie z linkiem stworzonym w linii 8 (wartości od 0 do 9). $id określa produkt w danej kategorii (wybranej wcześniej) i jest podawany jeśli kliknięto przedmiot (link stworzony w linii 44) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 04:33 |