![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przerobiłem troszkę materiału i proszę o poradę. Zanim się napiszę i potem wszystko będzie źle (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Napisałem klasę do łączenia się z mysql i nawet działa. Pytanie mam takie czy jest to dobrze napisane ? Czy na coś zwrócić uwagę i gdzieś mam jakieś błędy? które Wy widzicie ?
Czy na przykład użyć protected Polacz; ? Ten post edytował redelek 17.05.2010, 11:42:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Wszystkiego.
Ziomuś co my mamy oceniać? Wpakowanie na siłę w obiekt mysql_query i mysql_connect? Co mamy ocenić? Pomysł? brak Jakość? brak Czy jesteś pewien, że wykonanie dwóch dodatkowych zapytań po "set names" jest potrzebne czy wyczytałeś tak "w necie" ? Ludzie nie chwalcie się takimi rzeczami bo nie ma czym, a jedynie robicie śmietnik!!! Zresztą PDO oferuje wystarczająco dużo, żeby takie klasy jak ta nie powstawały. Ciekawostka przy 10 000 wywołaniach pdo przegrywa z mysql o jedna sekunde. A jak mysql opakujesz w klase to nie zrobi roznicy. Ten post edytował wookieb 21.05.2010, 14:40:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:50 |