![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Poszukuję działającego rozwiązania integracji darmowego filemanagera z edytorem ckeditor. Na stronie projektu AjexFileManager'a jest teoretyczny opis integracji: http://demphest.ru/ru/programming/ajex-filemanager/ Mam działającego CMS'a w katalogu public html Wrzucam tam, tak jak w pakiecie demo: AjexFileManager ckeditor Teraz staram się podpiąć konieczne do działania skrypty do strony z edytorem w module CMS'a: Kod function addScriptCKeditor() { echo '<script type="text/javascript" src="../ckeditor/ckeditor.js"></script></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../ckeditor/ckeditor.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/ajex.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/lib/jquery.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/lib/jquery-ui.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/lib/jquery.form.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/lib/jquery.cookie.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/lib/jquery.MultiFile.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/lib/ajex.filemanager.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript" src="../AjexFileManager/lib/dynatree/jquery.dynatree.js"></script>'; echo '<script type="text/javascript"> echo '<script type="text/javascript"> var ckeditor = CKEDITOR.replace(\'editor1\'); AjexFileManager.init({ path: \'http://127.0.0.1:4001/mojastrona/ckeditor\', returnTo: \'ckeditor\', editor: ckeditor });</script>'; } // end ///////////////////////////// Następnie wymyśliłem sobie działające wywołanie edytora i w nim odwołanie do filemanager'a: Kod function ckeditor(&$te) { if($_SESSION['adminLogIn']) { $ckoptions="{ filebrowserBrowseUrl: '../AjexFileManager/index.html', skin : 'kama' }"; $te[2] = $te[2] . '<script type="text/javascript">CKEDITOR.replace( \'editbox\', ' . $ckoptions . ' );</script>'; } } Edytor działa co najważniejsze - więc pomysł na wywołanie ckeditora jest ok i zgodny z ideą budowy modułów do tego CMS'a, ale wspomniany filemanager pokazuje swoje okno, a w nim brakuje mi elementów z jego menu, nie pokazuje mi miniatur obrazków, nie rozwija drzewa z katalogiem obrazków, nie pokazuje ich w oknie itd..., ale mogę za to zobaczyć about ;-), i wybrać obrazek do załadowania ze swojego dysku - tyle, że go nie załaduje - a potem nic z nim nie zrobię, bo nic mi się nie wyświetla w podkatalogach z obrazkami. Ustawienia konfiguracyjne są w pliku ../AjexFileManager/ajax/php/ajax.php gdzie są definicje ścieżek: $cfg['url'] = 'mojastrona/grafiki'; // folder gdzie przechowywane sa obrazki 02.$cfg['root'] = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . DIR_SEP . $cfg['url'] . DIR_SEP; // http://www.yousite.com/upload/ 03.$cfg['quickdir'] = ''; Czy komuś udało się uruchomić akurat ten filemanager, wraz ze swoim CMS-em? Testowałem też inny, polski filemanager do ckeditor'a o nazwie PGRFileManager: http://pgrfilemanager.sourceforge.net/ Na localhoście mi działa, ale bez generowania miniatur - brak ImageMagic, i problem z działaniem i konfiguracją samego PHPThumb'a http://phpthumb.sourceforge.net a na serwerze nie chce ruszyć - tam podaje mi komunikat dotyczący jego kodu w linii 28: Kod Parse error: syntax error, unexpected T_IS_EQUAL, expecting '(' in /home/mojastrona/public_html/moduly/system_ckeditor/plugins/pgrfilemanager/PGRFileManager.php on line 28 Sam kod generujący problem wygląda tak: Kod include_once 'php/init.php'; $PGRUploaderExtension = ""; if (PGRFileManagerConfig::$allowedExtensions == "") $PGRUploaderExtension = "*.*"; // feralna linia nr 28 // else foreach(explode("|", PGRFileManagerConfig::$allowedExtensions) as $key => $extension) { if ($key > 0) $PGRUploaderExtension .= ";"; $PGRUploaderExtension .= "*." . $extension; } ?> PHP na serwerze nie toleruje składni zastosowanej przez autora. Czy ktoś doświadczony w php może mi podpowiedzieć, jak poprawić składnię linii nr 28, by nie było problemu z jego uruchomieniem na serwerze? Dziękuję i pozdrawiam Ten post edytował Aleksiej 11.04.2010, 13:25:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2007 Skąd: Kruklanki/Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo fajny jest ten PGRFileManager , ale pojawia się problem:
Otóż po wrzuceniu go do pluginów, dodaniu linijki kodu do config.js, przeszedłem do myconfig.php samego PGRFileManager i chciałem ustawić scieżke do katalogu gdzie mają lądować pliki. I teraz - jeśli ustawię ścieżkę np 'pliki' - ładuje do katalogu pliki, ale musi on być w folderze z samym PGRFileManager w pluginach, a KCEditor już tego nie widzi, bo ścieżkę ma też na /pliki/ i tuba :| -------------------- _____________________________________________________
Pierwszy Tutorial - :) Drugi tutorial :) Trzeci tutorial :) A wszystkie trzy - jak usmiechnąć się do siebie :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo fajny jest ten PGRFileManager , ale pojawia się problem: Otóż po wrzuceniu go do pluginów, dodaniu linijki kodu do config.js, przeszedłem do myconfig.php samego PGRFileManager i chciałem ustawić scieżke do katalogu gdzie mają lądować pliki. I teraz - jeśli ustawię ścieżkę np 'pliki' - ładuje do katalogu pliki, ale musi on być w folderze z samym PGRFileManager w pluginach, a KCEditor już tego nie widzi, bo ścieżkę ma też na /pliki/ i tuba :| Możesz bardziej precyzyjnie opisać swój problem? Spróbuj nowej wersji PGRFileManager v2.1.0. Został m.in. zmieniony trochę sposób określania ścieżek do katalogu, oraz dodany skrypt który ułatwia odszukanie tych ścieżek. Jeśli to nie rozwiąże Twojego problemu, to postaraj się jaśniej go opisać. Pozdrawiam, Grzesiek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:50 |