![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak w temacie, w jakim celu warto korzystać z after i before podczas tworzenia widoków na bazie templatu?
pozdrawiam Grześ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź
Szczerze powiedziawszy to się teraz zupełnie pogubiłem. Przeczytałem kod źródłowy Kohana::cache i z opisu dowiedziałem się, że umożliwia on zapis do pliku (jako kod PHP). Czyli jeśli będę w ten sposób zapisywać widoki, to będę miał zwykłe pliki tekstowe? Czyli chyba to o co mi chodzi. Sprawdziłem na stronie z dokumentacją jak tego używać - proste. Komentarzy o których pisałeś nie było. Natomiast ten samsoir kohana-cache jest dużo ciekawszy bo pozwala na użycie sqlite zamiast sterty plików. BTW czy z github można ściągać całe biblioteki czy trzeba przeglądać każdy plik i osobno go kopiować? Jeszcze jedno jeśli można, po co keszować ścieżki poprzez Route::cache()? Na jakiej zasadzie to działa? pozdrawiam Przeglądając Kohana::cache znalazłem taki fragment (na samym początku): Kod // Cache file is a hash of the name $file = sha1($name).'.txt'; // Cache directories are split by keys to prevent filesystem overload $dir = Kohana::$cache_dir.DIRECTORY_SEPARATOR.$file[0].$file[1].DIRECTORY_SEPARATOR; Jaki jest sens odwoływania sie do zmiennej typu string tak jak do tablicy ? Kod $file[0].$file[1]
Ten post edytował grzestra 19.05.2010, 21:37:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 11:00 |