![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich! ostatnimi czasy nurtują mnie 2 pytania odnośnie pozycjonowania stron. Nie jestem pewien czy znalazłem sie w odpowiednim miejscu na tym forum i czy na odpowiednim forum, ale wydaje mi się, że zdecydowana większość z Was miała doświadczenia w tej dziedzinie. Przejdę może od razu do rzeczy...
1. Czy istnieje różnica między wszędzie polecanym stosowaniem znaczników <h1>Tekst</h1> a np. <font size='5'>Tekst</font>? Mam na myśli to, że zastosowanie któregoś z tych znaczników będzie miało większy wpływ na pozycjonowanie od zastosowania drugiego? 2. Czy można/warto używać różnych odmian słowa kluczowego np: serwis, serisu, serwisy, serisów, jeśli przypuszczając, na stronie istnieje tylko jedna z tych odmian (np.serwisu) Mam na myśli <META NAME="Keywords"... Bardzo proszę o odpowiedzi na te pytania. Ten post edytował jagon 18.05.2010, 22:51:34 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
ad 1) Jest różnica. Nagłówki od h1 do h7, strong, em są traktowane jako specjalne wyróżnienia, rzeczy ważne i przez to z reguły tak też traktowane. Są ważniejsze niż reszta strony jeśli nie przesadzać z nimi. Walnięcie wszystkiego w nie sprawi, że całośc strony będzie równie ważna, czyli efekt zerowy. Oznaczaj tylko faktycznie ważne rzeczy jak słowa kluczowe czy to, co dla Ciebie faktycznie istotne. Możesz ukryć je dla ludzi nadając styl taki, iż nie będą się wyróżniać z tekstu, ale roboty nadal uznają to za istotniejszą część.
ad 2) Używać można. Czy warto to kwestia dyskusyjna. Najlepiej dopasować tak by faktycznie znalazły się na stronie w formie jaka występuje lub jaką chcesz pozycjonować. Słowa kluczowe, które nie występują na stronie, a są w meta, mają słabą moc. Lepiej posprawdzać które z nich są ciekawsze, lepsze, atrakcyjniejsze i tekst pod ich kątem przerobić. Słowa kluczowe powinny bowiem mieć odpowiednią gęstość występowania na stronie by można uznać, że spełniają swoje zadanie.
Powód edycji: [thek]:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:43 |