![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem z destruktorem. Problem wygląda następująco: Wywołuje się front_controller i w nim są ładowane klasy z biblioteki. Potem akcja rozgrywa się w modelu. Tam wszystko pięknie działa wszystkie klasy są dostępne. Potem tworzę w nim nowy obiekt klasy X. wywołuję funkcję publiczną tego obiektu i kończę akcje. W destruktorze klasy X jest wykonywana pewna funkcja która wymaga innych klas z biblioteki. Jednak destruktor ten już ich nie widzi. Metoda wywoływana na tym obiekcie może być nawet pusta a i tak straci się biblioteka (ale tylko w obrębie tej klasy). Gdy po prostu stworze obiekt klasy X i nie wywołam na nim żadnej metody to w destruktorze dalej dostępne są klasy z biblioteki. Na prawdę nie wiem jaki może być tego powód. Bardzo proszę o jakieś porady. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Czy błąd nadal będzie występować jak zrobisz coś takiego pod koniec skryptu?
Jeżeli tak będzie problem rozwiązęsz jeżeli dołączysz potrzebną bibliotekę na samym początku pliku definiującego podaną klasę. Ten post edytował wookieb 18.05.2010, 16:11:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 22:49 |