Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP][HTML]Kilka pytan ogolnych
guard6

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czesc. Chce zalozyc strone internetowa. Jestem po kursie HTML. Mam pare pytan, moze smiesznych ale prosze o odpowiedz. Czy istnieja szablony z logowaniem? Bo jak szukam w darmowych szablonach to rzadko kiedy widze z logowaniem. Chcialbym najpeirw napisac moja strone w edytorze, znalezc szablon i dopiero potem go umiescic na serwerze. Jaki edytor i jaki program zeby sprawdzic efekt przed wrzuceniem do sieci? I mam tez problem z hostingiem. Z darmowych znam cba i 000webhost. Mozna na nich umieszczac wlasne reklamy? Czy moze wybrac boo.pl? Potrzebuje takiego ktory by bez problemu udzwignal np. 5 tys userow. Mam jeszcze pare innych pytan wiec po udzieleniu odpowiedzi prosze nie zmaykac tego tematu. Dzieki i pzdr.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
lobopol

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ok to tak jeżeli weźmiesz hosting w ovh (serwer wirtualny trzeba chyba brać na cały rok z góry koszt to coś koło 100zł, ale jest dużo miejsca 25Gb i transfer miesięczny 500Gb, niestety małą baza danych bo tylko 25mb, ale na start to w zupełności wystarczy, no i domena .pl jest gratis). Za połowę ceny można dostać hosting na linuxpl, ale znacznie słabsze parametry będzie miał.

A od czego zacząć, hmm po pierwsze zastanów się co ma strona robić, jakie funkcjonalności itp. następnie rozpisz sobie to wszystko na kartce. Zaprojektuj sobie na kartce bazę danych itd.. Następnie zacznij programować to co zaplanowałeś (w międzyczasie możesz pomyśleć o układzie strony), kiedy skończysz zajmij się stworzeniem wyglądu strony (można to robić równocześnie, ale łatwo się wtedy pogubić).

Jeżeli pobierzesz jakiś szablon to oczywiście będziesz go mógł zmodyfikować, tylko poczytaj ich licencje, bo niektóre wymagają zostawienia stopki z adresem autora itp. (trzeba takie rzeczy szanować). Dobrze jest samemu napisać bo w cudzym dziele ciężko się połapać nieraz.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 19:41