![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Obecnie kończę gimnazjum i zastanawiam się nad wyborem kierunku w liceum. Nie jestem jednak pewien jakie przedmioty uczelnie policealne biorą pod uwagę. Ja chciałbym dostać się na jakieś studia dotyczące programowania... Czy trzeba zdawać fizykę? Matematykę i informatykę rozszerzoną napewno będę zdawać na maturze ale czy fizyka także jest ważna na studiach programistyki? Zależy mi na dobrych studiach ^^
Powód edycji: [blooregard]: Usunąłem dubla
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
@Zyx: Semantyka jak najbardziej, ale jak pisałem już w komentarzach jednego artykułu Dziennika Internautów ( http://di.com.pl/news/31491,0,A_Ty_wierzys...emantyczna.html ), jest to jeszcze dość odległe i zachwyty trzeba zostawić zanim to wejdzie oraz nie liczyć, że ktoś tego nie użyje do marketingu poprzez modyfikację danych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Osoby mające nieco AI na studiach wiedzą, że tutaj logika rozmyta byłaby bardzo dobra. Tyle, że to już wykracza poza powszechnie znane algorytmy szeregowania danych i logikę Boole'a, gdyż dane są już przypisywane dookreślonych grup z określonym prawdopodobieństwem. Można powiedzieć, że algebra Boole'a jest bardzo szczególnym przypadkiem logiki rozmytej. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 16:16 |