![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobic tlo strony, ktore ma byc zdjeciem 800x600px (nie deseniem), ktore sie nie powtarza, a mimo tego pokrywa cale obszar okna przegladarki, bez wzgledu na rozdzielczosc.
Wydaje mi sie ze gdzies juz taka strone widzialem, niestety teraz trudno mi ja znalesc :/ Probowalem tak:
ale gdy okno przegladarki ma wiekszy rozmiar niz 800x600 to reszta okna pozostaje wypelniona zwyklym tlem (np. kolorem czarnym) probowalem tez tak: To samo co z kodem wyzej (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Nastepnie zrobilem tak: I tu juz efekt jest moim zdaniem najlepszy, poniewaz zdjecie samo dopasowuje sie do rozmiaru okna, ale przy rozdzielczosciach panoramicznych zdjecie jest nieproporcionalne i psuje caly efekt. Dodatkowo ma to tez swoje inne wady i nie o to mi do konca chodzi. Macie swoje sposoby, aby takie tlo zrobic i zeby nie bylo dennego powtarzania sie obrazka, lub dennego jednobarwnego tla, gdy obraz sie "skonczy"? EDYTA: Ok znalazlem strone, ktora ma takie tlo: http://co.91.com/index/ Nie jest to ta strona, ktora pamietam, ale moze takze posluzyc jako przyklad (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDYTA DWA: Sprawdzilem ta strone IeTesterem i to tlo pozostaje nieruchome w IE7 i IE8, a 5 i 6 przewija zawartosc strony razem z tlem, jak to jest rozwiazane? Ten post edytował kapuch 8.05.2010, 17:17:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kapuch Widziałeś mojego wcześniej posta ? hmm.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kapuch Widziałeś mojego wcześniej posta ? hmm. Tak, sorry zapomnialem odpisac, ten Twoj przyklad robi praktycznie to samo co moj ostatni, czyli automatycznie skaluje obraz tla. Wszystko ok, ale robi sie nieciekawie przy rozdzialkach panoramicznych (nie proporcionalnych), obrazek jest znieksztalcony :/ Chyba ze cos zle skopiowalem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:57 |