Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Linki via ForceType vs. klasyczne.
scanner

Grupa: Zarząd

No i mam dylemat.
Udało mi się w prosty w sumie sposób dzięki .htaccess i ForceType uzyskać url'ew stylu:
Cytat

gdzie go, to plik php którego dotyczy właśnie ForceType a news/page/3 to oczywista parametry (umieszczone w $_SERVER['PATH_INFO'])
W tym jednak momencie musże uwzględnić fakt, że nie zawsze może byc możliwość użycia .htaccess i trzeba będzie stosować zwykłe linki.
Cytat

Najprostrzym rozwiązaniem byłoby po prostu zapisanie w konfiguracji np. [php:1:fe81bd4028]<?php
$arrConfig['UseNiceUrls'] = (true|false};
?>[/php:1:fe81bd4028]

Tutaj jednak rodzi się problem. Jeśłi nie będzie można wykorzystać ForceType, trzeba będzie zamienić plik startowy na go.php i podmienić moduł odpowiedzialny za generowanie i parsowanie linków.

I teraz temat do dyskusji - w jaki sposób skrypt mógłby rozpoznać, czy można używac ForceType, zakładając, że plik .htacces istnieje, tylko nie jest analizowany.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
DeyV

Grupa: Zarząd

Cytat
MOże założyć, że user ma możłiwosć obsługi .htaccess na swoim koncie?  

scanner - nie można. Wiele kont komercyjnych nie oferuje htaccess, preferując włąsne rozwiazania zarządzania kontem.

ps. czy to ma oznaczać, że taki test jaki podałem, (wykorzystywany rownież np. do sprawdzania czy jest dostęp do ciasteczek) nie sprawdzi sie w tym przypadku?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 14:23