![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
Mam problem z posortowaniem wyników z tej części kodu:
chciałbym żeby to było sortowane po a nie po ID. Jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2006 Skąd: Pszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
masz racje z tym sortowaniem przez edycje grupowego, jednak nie działa to i tak.
Zmieniając sortowanie na "nazwa" w panelu admina ładnie sortuje się po nazwie i jak odświeżę stronę sklepu to co prawda kolejność tych pozycji się zmienia, ale nie na taką jak w PA. Już nie mam pomysłu jak to poprawić. no i w końcu to rozgryzłem. Przeszukałem z 50 pare plików, zmarnowałem kilka godzin ale sie udało. Plik o tóry chodziło to: app/code/core/mage/catalog/model/product/type/grouped.php Wystarczyło w dodać to: Kod public function getAssociatedProducts($product = null)
{ if (!$this->getProduct($product)->hasData($this->_keyAssociatedProducts)) { $associatedProducts = array(); if (!Mage::app()->getStore()->isAdmin()) { $this->setSaleableStatus($product); } $collection = $this->getAssociatedProductCollection($product) ->addAttributeToSelect('*') ->addFilterByRequiredOptions() ->setPositionOrder() ->addAttributeToSort('sku', 'asc') <----- tutaj dodałem :) ->addStoreFilter($this->getStoreFilter($product)) ->addAttributeToFilter('status', array('in' => $this->getStatusFilters($product))); foreach ($collection as $product) { $associatedProducts[] = $product; } $this->getProduct($product)->setData($this->_keyAssociatedProducts, $associatedProducts); } return $this->getProduct($product)->getData($this->_keyAssociatedProducts); } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:16 |