![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
hmm. Tak trochę OT, ale temat mnie zainteresował.
Co oznacza bycie patriotą w dzisiejszych czasach? Czy używanie poprawnego języka polskiego? A może płacenie podatków? Moze coś prostrzego - szanowanie rządu i władzy? A może wystarczy odsiedzieć swoje w wojsku? Może też chodzić o ogolenie głowy i bicie obcych. hmm... A może wystarczy stać na baczność jak Edyta spiewa hymn? brr. No więc kto jest patriotą? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może już po fakcie, ale ja jestem dumny z tego, że jestem polakiem, że urodziłęm się w Polsce. Państwo jest organizacją przymusową, bo nie możemy w chwili urodzenia go sobie wybrać. Gdyby tak było połowa polskich obywateli mieszkałaby w USA, bo tam jest wszystko fantom. Z kolei do nas wybieraliby się afrykańczycy. Nie można mówić, że jest źle, odrobina patriotyzmu. Zawsze może być gorzej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) . Jeśli komuś nie odpowiada sytuacja społeczna niech spojrzy na kraje takie jak Chiny, Korea Północna i cieszy się, że w nich nie mieszka! Co byście zrobili gdybyście urodzili się w Etiopii? O php nawet byście nie słyszeli, a za wodę.. za wodę byście byli w stanie zabić, po to aby przetrwać. Oczywiście to jest tylko gdybanie.
Cytat Jeśli chcecie zmienić rzeczywistość na lepsze zacznijcie od siebie.
Ja osobiście jestem tolerancyjny, ale mój nacjonalizm mówi mi, że to MY jako Polacy jesteśmy pokrzywdzeni. To my dostawaliśmy przez cały czas cięgi. Od XVII wieku cały czas wojny. Ówczesne społeczeństwo wyglądało podobnie do obecnego, nie obchodziło go państwo. Liczyli się tylko oni, wino i dobra zabawa. Za to ile polski narów wycierpiał możnaby obdzielić jeszcze ze cztery państwa europejskie. Uważam, że jesteśmy pokrzywdzeni, ale nie mam żalu do Niemiec czy Rosji. Wiem, że tylko dzięki wytrwałej pracy nad sobą i otoczeniem da się naprawić los. Jak nie wcześniej to później do cholery! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 00:59 |