![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Mam taki problem który zresztą nie wiem jak opisać... Jak z listy checkboxów zapisać do bazy danych te które były zaznaczone, a później przeglądając tą samą stronkę checki które mieliśmy zaznaczone były checked=checked a te nie zaznaczone... nie zaznaczone? A gdy zaznaczymy lub odznaczymy checki zmiany zostawały zapisywane w bazie danych? (IMG:http://img294.imageshack.us/img294/6573/checka.jpg) Coś w stylu zainteresowań na fotce (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Sporo kombinowałem z tablicami i array_diff ale ciągle napotykałem błędy (dla mnie...) nie do rozwiązania (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Moze ktos robił coś podobnego albo wie jak cos takiego zrobic? Prosze o jakis kod... rade... o cokolwiek co mi pomoze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jeżeli jest to niejasne a ktos chciałby pomóc to niech pisze a ja spróbuje wytłumaczyć to bardziej po ludzku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) I przepraszam za zaśmiecanie |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Również mam problem z checkboxem. Chce żeby checkbox automatycznie się zaznaczał po sprawdzeniu czy zapytanie do bazy danych jest true-chodzi oczywiście o zmienną $pytanie. kod tej części wygląda tak:
i właśnie to mi nie działa-zaznaczenie checkboxów. Najprawdopodobniej coś namieszełem w polu name, pewnie te nawiasy też nie są prawidłowe, ale nie wiem jak się za to zabrać, jak naprawić. Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 04:41 |