![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
hmm. Tak trochę OT, ale temat mnie zainteresował.
Co oznacza bycie patriotą w dzisiejszych czasach? Czy używanie poprawnego języka polskiego? A może płacenie podatków? Moze coś prostrzego - szanowanie rządu i władzy? A może wystarczy odsiedzieć swoje w wojsku? Może też chodzić o ogolenie głowy i bicie obcych. hmm... A może wystarczy stać na baczność jak Edyta spiewa hymn? brr. No więc kto jest patriotą? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmmm...
może tak.. co do rządzących (nie tych capów z brodami i łysymi pałami tylko tych z portfelami i złotymi katanami) nie będe się wypowiadał bo nie lubie mówić o gów..nie, co do społeczności lokalnej - tak własnie tutaj wydaje mi się że możemy pokazać najbardziej to jak bardzo kochamy ten kraj, bo przechodząc obok rzebżącej babci z twojego podwórka, lub pomagając sąsiadowi jak brakuje mu do końca miesiąca możesz własnie to udowodnić :wink: co do ogółu polaków, nie będe sie wypowiadał bo ich nieznam, wiem tylko jedno na ich temat (co sam zreszŧa wypracowałem i tyczy się to ogólnie społeczności wszelakich), jak jest jakieś poczucie "zagrożenia" (nie ważne czy wojny czy zabrania zasiłków przedemerytalnych) to wszyscy stają murem jeden obok drugiego, bo w grupie zawsze raźniej, ale jak przychodzi co do czego i trzeba coś oddać aby coś było lepiej, albo komuś pomóc to już nie raz widziałem jak te grupy się jednoczące coś rozpier... bo to manifestacja pokojowa (cała banda zasran... anarchistów nie potrafi nic poza rozpieprzaniem czegokolwiek), bo to protest przeciwko likwidowaniu kopalni (rozpirzdżenie placu 3 krzyży w wawie). I nie chodzi mi tutaj o kase za te zniszczenia, ale o to że ktoś kur.. mać włożył swoją cieżką prace w to co ci ludzie niszczą i tutaj z takim patryjotyzmem w życiu się nie zgodzę i z ich hasłami że polske ktoś okrada czy niszczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/angrysmiley.gif) , wydaje mi sie że najważniejszym miejscem do pokazania naszego patriotyzmu są sytuacje kiedy przebywamy poza granicami polski i pomagamy naszym i ukazujemy naszych w dobrym świetle (oczywiście jak na to zasługują) i sytuacja kiedy pomagamy sąsiadowi pomóc przetrwać do 1 czy tam 5, i jeszcze jedna sytuacja kiedy nasi chłopcy wyjeżdżają na wojne i mają i z dumą pokazuje naszyfke biało czerwoną (składam szacunek), wtedy jestem pewien że to dla mnie jest patriotyzm co do reszty sytuacji to ich albo nieznam, albo się 10 razy zastanowie zanim powiem że jest to patriotyczne lub nie. Pozdrawiam patS. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:10 |