![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
hmm. Tak trochę OT, ale temat mnie zainteresował.
Co oznacza bycie patriotą w dzisiejszych czasach? Czy używanie poprawnego języka polskiego? A może płacenie podatków? Moze coś prostrzego - szanowanie rządu i władzy? A może wystarczy odsiedzieć swoje w wojsku? Może też chodzić o ogolenie głowy i bicie obcych. hmm... A może wystarczy stać na baczność jak Edyta spiewa hymn? brr. No więc kto jest patriotą? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jabol - nie zrozum mnie źle.
To nie jest takie łatwe. Przecież korzystam z przywilejów socjalnych (lekarz -> chociaż od tego roku z tym jest już niepewnie, szkoła -> tak, oprócz bycia uczniem w szkole niemieckiej jestem również i tutaj i zakuwam polski, historie i wos (po polsku), ochrona policyjna (policjanci jednak mimo wszystko nas chronią)), itp (za które się płaci apropo dużo więcej niż są warte). A to, że jestem obywatelem tego państwa nie wymusza na mnie bycia patriotą i prostowania się na widok biało czerwonej flagi. To są dwie odrębne rzeczy.
Nikt Ci nie każe być obywatelem polskim, możesz dobrowolnie sie zrzec obywatelstwa. To tak na marginesie, bo nie wszyscy o tym wiedzą. A tak wogóle to dzięki za informacje :wink: . btw. Nie jedźcie mnie więcej, bo głupio się czuje, broniąc się coraz bardziej mniej teoretycznie (problemy stają się coraz mniej przekonaniowe a bardziej zachaczają o realia prawdziwego życią, o czym ja, mając 15 lat, jeszcze niezbyt dużo wiem). btw2. Tak, napisałem to specjalnie na zapas, żeby odebrać wam argument, który, jestem pewien, w końcu by padł. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 06:51 |