![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Otóż chce się podszkolic w (x)html, css , więc jeśli chciałbyś abym ci zakodował szablon to pisz (3657359:gg, przewaznie niewidoczny). Staram się pisać bez błędów, strona po zakodowaniu odrazu leci pod walidator , jeśli jakies błędy są to je odrazu poprawiam. Staram się to robić jak najlepiej potrafie. Pozdrawiam! ps. Staram sie pisac pod rozdzielczosci 1024 w zwyż oraz pod Firefox/Opere/Chrome/IE 8. Ten post edytował gigzorr 4.05.2010, 10:46:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: bdg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szybko i tanio to mit. Ostatnio się przejechałem na takim patencie, że z braku czasu zleciłem komuś pocięcie szablonu i wdrożenie ModX. Dzieło faktycznie zostało zrobione w terminie, ale kod wołał o pomstę do nieba. Grafika pocięta na wielkie fragmenty. Zamiast 1px gradientów, całe boxy powycinane jako jpg. Sądzę, że programiści powinni być trochę pedantyczni jeżeli chodzi o wygląd kodu, a to co zobaczyłem prawie mnie załamało. ModX to piękna rzecz pozwalająca wykonywać dedykowane CMSy z przyjemnością równą jazdy Mercedesem, a w przypadku w/w realizacji WDROŻENIE znaczyło tyle co wklejenie kodu szablonu strony to ModX i podpięcie linków na sztywno do artykułów utworzony w systemi. Rzecz jasna, żadne nowo dodane artykuły nie były widoczne na stronie. Ale strona działała. I wyglądała 'prawie' jak z szablonu. W końcu zrobiłem wszystko od nowa.
Ogólnie to chcę tylko powiedzieć, że od tego czasu inaczej patrzę na programistów podających ponadprzeciętnie wysokie stawki za swoją pracę i karćmy wszystkich tych, dla których warunkiem współpracy jest "szybko i tanio", a potem "zmień to", "zmień tamto", "a jak to ma być?". Żeby nie było offtopic to ~gigzorr odezwij się do mnie na priv bo mam szablon do pocięcia gdybyś był zainteresowany. Termin nie ciśnie więc można spróbować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 16:27 |